Speelgoed voor hamsters

Speelgoed voor hamsters - huisdieren - advies

Speelgoed voor hamsters: 4 leuke speeltjes

Wie aan hamsters denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan die schattige, lieve diertjes rennend in een looprad. Dat zijn hamsters ten voete uit! Alhoewel het looprad natuurlijk bekend is, zijn er nog veel meer leuke speeltjes voor deze knaagdieren. In dit blog noemen we er 4 voor je op. Lees snel verder om er meer over te weten te komen!

Het looprad

We noemden hem al: het looprad! Deze wordt ook wel het loopwiel genoemd. Het is een bijzonder populair speeltje onder hamsters en het is natuurlijk ook leuk om zelf naar te kijken. Een hamster moet nu eenmaal energie kwijt en een looprad is de ideale manier om dat te doen. Wist je dat een hamster in een enkele nacht 10 kilometer kan rennen in een looprad? Voordat je een looprad aanschaft, let op de grootte ervan. Deze moet passen bij je hamster, anders kan deze pijn aan de rug krijgen.

Tunnels en buizen

Als er iets is waar hamsters ook dol op zijn, dan zijn het wel tunnels en buizen. Met name in een groot stelsel van tunneltjes en buizen kunnen ze uren plezier hebben. Geen ruimte voor een groot tunnelstelsel? Geen zorgen: ook met wat simpele lege keukenrollen of toiletrolletjes, maak je je hamster al erg gelukkig.

Knaaghuis

Als hamsters iets leuk vinden, dan is het wel zich verstoppen. Geen plek om dat beter te doen dan een leuk knaaghuisje. Er zijn verschillende soorten knaaghuisjes in allerlei soorten, vormen en maten verkrijgbaar. Daarnaast is een knaaghuisje ook een ideale slaapplek voor hamsters.

Knaagspeeltjes

Hamsters zijn dol op knagen. Ze doen dit voornamelijk om hun tanden te slijten, zodat ze niet te lang worden. Zorg daarom voor meer dan genoeg mogelijkheden om te knagen. Merk je dat je hamster op de stalen spijlen van de kooi begint te knagen? Dan komt hij knaagspeeltjes tekort. Zorg er dan snel voor dat hij er wat krijgt, want op staal knagen is slecht voor het gebit.

Meer weten?

Nu heb je wat inspiratie voor je hamsterspeelgoed. Veel plezier met uitzoeken! Wil je meer weten of heb je nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel je vragen gerust via ons contactformulier.